Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Ülkeleri Büyükelçileri Toplantısı'nda konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği Ülkeleri Büyükelçileri Toplantısı’nda konuştu. ‘Türkiye Avrupa Birliği ailesinde hak ettiği yeri almalı.’ diyen Erdoğan, “Brexit ile beraber artan belirsizlik ancak Türkiye’nin AB ailesi içinde yer almasıyla giderilecektir.” dedi. “Son yıllarda hava sahası ihlallerini ve adalar konusunda hukuka aykırı faaliyetlerini artıran Yunanistan’ı gerginliği tırmandıran faaliyetlerinden vazgeçmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullanan Erdoğan, “Yunanistan’la 25 Ocak’ta başlayan istikşafi görüşmelerin yeni bir dönemin habercisi olacağına inanıyorum.. AB’nin hem bu konularda hem de Kıbrıs meselesinde samimi bir özeleştiri yapması gerekiyor.” diye de ekledi. Erdoğan, “Tüm bu konular objektif şekilde ele alındığında Türkiye-AB çıkarlarının örtüştüğü görülecektir. Önyargılar veya korkular yerine uzun vadeli bir bakış açısıyla hareket edildiğine bunu başaracağımıza inanıyorum.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Ankara büyükelçileriyle Çankaya Köşkü’nde bir araya geldi.

Buradaki konuşmasına kendisini dinleyen büyükelçileri selamlayarak başlayan Erdoğan, toplantının ülkeler ve insanlık için hayırlara vesile olmasını diledi.

Erdoğan, tüm Avrupa halklarının yeni yılını kutlayarak, 2021’in sağlık, barış ve huzur getirmesini temenni etti.

Vazgeçin

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu