Kabine toplantısı: Koronavirüs salgınıyla mücadelede yeni kararlar çıkabilir

ılın ilk kabine toplantısı bugün, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanılğında yapılacak. Saat 15:00'de başlayacak toplantının yaklaşık 4 saat sürmesi, daha sonra da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarda bulunması bekleinyor

İçişleri Bakanlığı, yaklaşık bir aydır devam eden sokağa çıkma yasaklarının ikinci bir açıklamaya kadar devam edeceğini açıklamıştı.

Bugünkü kabine toplantısında sokağa çıkma yasakları ve kafe ile restoran gibi işletmelerin çalışma saatleriyle ilgili kararların alınması bekleniyor.

Koca sunum yapacak

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın sunum yapması planlanan toplantıda, vaka sayılarındaki seyir ile yeni tedbirlerin alınıp alınmayacağı, mevcut tedbirlerin ne zamana kadar uygulanmaya devam edileceği gibi konuların da gündeme gelmesi bekleniyor.

İthal aşıya ilişkin inceleme süreci, aşılama yöntemi ile uygulamanın nasıl yürütüleceği ve aşı takibi gibi konuların toplantının önemli gündem maddeleri arasında yer alacağı öngörülüyor. Toplantıda, yerli aşı çalışmalarında gelinen aşamanın değerlendirileceği tahmin ediliyor.Gündem maddeleri arasında ayrıca güvenlik ve dış politikaya ilişkin son gelişmeler de olacak.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu