Yapılan resmi açıklamada, “Yunanistan, BM Genel Sekreteri’nin 27-29 Nisan tarihlerinde Cenevre’de Kıbrıs soruyla ilgili gayri resmi bir konferansın toplanması hakkındaki açıklamasını memnuniyetle karşılıyor” dendi.

Yunanistan nisanda Kıbrıs Konferansının yapılmasını memnuniyetle karşılıyor Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, 27-29 Nisan tarihleri arasında Kıbrıs sorunuyla ilgili 5+1 formatındaki gayri resmi konferansın Cenevre’de toplanmasıyla ilgili açıklamayı memnuniyetle karşıladı.

Yunanistan Dışişleri Bakanlığı, konferansın, Kıbrıs sorununa bir çözüm bulunması amacıyla esas müzakerelerin yapılması için ortak payda sağlanmasını amaçladığını belitti ve Kıbrıs sorununda bulunacak çözümün BM kararları ve Avrupa hukuku temelinde işlevsel, yaşayabilecek iki toplumlu ve iki bölgeli federal bir çözüm olmasının önemine işaret etti.

Açıklamada, Yunanistan’ın garantör bir ülke olarak Cenevre’de yapılacak gayri resmi konferansa katılacağı ve konferansın başarılı olması amacıyla yapıcı katkıda bulunacağı belirtildi.

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu